fbpx

Spidskandidat melder fra til debat – vil ikke vise coronapas

Ude foran det nye H.C. Andersens Hus i Odense står Christel Gall og Pernille Bendixen fra partiet De LokalNationale.

De deler flyers og kuglepenne ud til de folk, der er på vej ind på museet for at deltage i valgfolkefesten. Her skal en række spidskandidater og mere ukendte kandidater prøve at overbevise de fremmødte om, at de skal stemme på dem.

Christel Gall er spidskandidat for De LokalNationale og skulle egentlig også have deltaget i debatterne, men hun har meldt fra.

Hun vil ikke vise sit coronapas, som TV 2 Fyn har indført som krav for at komme ind til valgfolkefesten.

– Jeg kan ikke se nogen grund til at vise, at jeg ikke er syg. Jeg vil ikke vise mine data til andre. Jeg synes, det giver en falsk tryghed, siger Christel Gall.

Men ifølge Mads Boel, der er redaktions- og beredskabschef på TV 2 Fyn, er det vigtigt at være forsigtig.

– Vi har et stort ansvar som arrangør for ikke at skabe usikkerhed, og derfor holder vi hårdt fast i brugen af coronapas, siger Mads Boel.

– Smitten er igen på vej op i Danmark. Derfor har TV 2 Fyn valgt et forsigtighedsprincip til alle sine valgfolkefester, hvor coronapas er et krav for at få adgang. Det pågældende arrangement bliver holdt i et kulturhus, som er omfattet af regler om coronapas, og derfor har vi valgt kun at lukke folk ind, der kan vise et coronapas.

Kandidat træder til

I stedet for Christell Gall har partiet fundet en anden, som kan debattere i stedet for hende.

– Vi mener, at politiske arrangementer er undtaget af reglerne, og derfor har jeg været nødt til at give Asbjørn Andersen min plads i debatterne, jeg skulle have deltaget i, siger Christel Gall.

Asbjørn Andersen er nummer to på partiets liste og kunne kun tage spidskandidatens plads, fordi han lige har været syg, fortæller hun.

– Han har det ellers på samme måde som mig omkring coronapasset. Han har været syg, og er derfor blevet testet. Hvis ikke han havde været syg, var han heller ikke blevet testet, så han kunne være her i dag, fortæller Christell Gall.