fbpx

Socialdemokrat melder socialdemokrater til politiet

Hos lokalpolitiet i Esbjerg ligger nu en politianmeldelse af de mere specielle.

Fredag ved 13-tiden gik regionsrådspolitikeren Karsten Uno Petersen til Syd- og Sønderjyllands Politi og anmeldte, at 15 af hans valgplakater er blevet fjernet imod hans vilje.

Den socialdemokratiske Karsten Uno Petersen stiller op i Esbjerg Omegnskredsen til regionsrådet.

Han hængte mandag i denne uge 20 valgplakater op rundt omkring Sydvestjysk Sygehus. Torsdag var de fjernet.

Det fik ham til at melde det til politiet.

– Jeg var dybt rystet. Det er usædvanligt groft. Da jeg gik fra politiet, var jeg på samme tid lettet og rystet. Jeg har det selvfølgelig dårligt med det, når jeg ved, hvem der har gjort det. Men det er så groft, at man ikke bare kan se igennem fingre med det, mener han.

Plakaterne var fjernet – og ikke af hvem som helst. Det viste sig nemlig at være partikammeraterne i nabokredsen. Og han kunne ikke gøre andet end at gå til politiet.

– Jeg har gjort det med blødende hjerte. Jeg har aldrig oplevet før, at man handler sådan i et parti, hvor vi snakker om ytringsfrihed, samarbejde og respekt for hinanden, siger Karsten Uno Petersen.

Jeg betragter det ikke som hærværk fra vores side, men selvtægt fra hans side.

John Schmidt, formand, Esbjerg Bykredsen, Socialdemokratiet

Tilståelsessag

Det er en ren tilståelsessag, for spørger man Socialdemokraterne i Esbjerg Bykredsen, om de har fjernet Karsten Uno Petersens valgplakater, svarer de ja.

– Ja, vi har pillet dem ned. Vi har ingen aftale om, at vi sætter plakater op i hinandens områder. Derfor meddelte vi, at de plakater skulle fjernes. I og med det ikke skete, fjernede vi dem, erkender John Schmidt, formand for Esbjerg Bykredsen.

Han finder det ærgerligt, at Karsten Uno Petersen går på strandhugst på den måde.

– Jeg betragter det ikke som hærværk fra vores side, men selvtægt fra hans side, siger John Schmidt, der ikke har tænkt sig at foretage sig yderligere i sagen, før politiet eventuelt henvender sig.

Jeg har gjort det med blødende hjerte

Karsten Uno Petersen, Socialdemokratiet

– Jeg kan ikke se, at det er en politisag. Vi overholder bare partiets regler, og det har Karsten Uno ikke gjort. Han har ikke noget at gøre inde i Esbjerg Bykreds, uddyber han.

Ud af de 20 valgplakater var fem af dem spidskandidaten Mette Witt Hagensens.

De to Esbjergkredse, Omgenskredsen og bykredsen, har op til valgkampen ikke kunnet blive enige om fælles retningslinjer for valgplakater.

Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter over for TV SYD, at de fredag har modtaget en anmeldelse fra Karsten Uno Petersen om fjernelse af valgplakater. Sagen vil nu blive efterforsket.