fbpx

Politiet advarer mod misbrug af kreditkort i pirattaxaer

For mange unge kan det være fristende at tage en pirattaxa hjem fra byen for at spare nogle penge.

Men det kan hurtigt blive en dyr tur.

Københavns Politi advarer nu mod, at de har set flere sager, hvor folk har fået misbrugt deres kreditkort, når de har kørt i ulovlige taxaer i de sene nattetimer. Det fortæller Nicklas Poulsen, der er politikommissær og leder af tyverisektionen i Københavns Politi.

– Vi vil kraftigt opfordre til, at man ikke benytter sig af pirattaxaer, som både er ulovlige og – som vi har set på det seneste – indebærer en risiko for, at man får sit kreditkort stjålet, siger politikommissær Nicklas Poulsen til TV 2.

Primært unge

De såkaldte pirattaxaer er taxaer, hvor man kører i taxakørsel i private biler ulovligt, i stedet for at tage en almindelig taxa fra et autoriseret firma.

I sagerne har de set, at passagernes kode bliver afluret, når de skal betale, og at transaktionen slår fejl. Herefter skabes der forvirring fra den eller de gerningsmænd, der sidder i bilen, og personen får stjålet sit kreditkort.

Det er især gået ud over unge mænd, der har været berusede efter en bytur

Nicklas Poulsen, politikommissær

De vågner typisk op næste dag til en besked om, at deres kreditkort er misbrugt – ofte for ret store beløb, oplyser politiet.

Det drejer sig primært om unge mænd i alderen 18-35 år, der efter en tur i byen har taget en pirattaxa hjem fra Indre By eller Nørrebro.

– Det er især gået ud over unge mænd, der har været berusede efter en bytur. De er måske fristet af et billigt lift hjem med en pirattaxa, men det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr tur, siger han.

Han fortæller, at de efterforsker det yderligere og opfordrer samtidig til, at man holder sig fra de ulovlige taxaer og finder hjem på anden vis efter en bytur.

– Det kan også udvikle sig til andre ting, når man ikke ved, hvem man sætter sig ind i en bil med. Så vil vi opfordre til, at man kun tager autoriserede taxaer, siger han.