fbpx

Otte billeder fra ugen der gik

Timelange testkøer er virkelighed igen

Vi troede måske, det var fortid, men nej. Den seneste uge har lange køer slanget sig foran teststederne, og flere steder i landet har folk måttet vente i timevis for at få stukket en pind i halsen eller næsen.

Det er blandt andet den stigende smitte i samfundet og kravet om coronapas, der blev genindført fredag, som er skyld i den store testinteresse.

Røde Rebeller begraver COP26

Det er ikke alle, som er lige tilfredse med resultatet af COP26-klimakonferencen i Glasgow, der blev afsluttet med en aftale lørdag.

Aktivistgruppen Red Rebels (Røde Rebeller) afholdt en begravelsesceremoni på en kirkegård i den skotske by som et symbol på den fiasko, gruppen mener, COP26 er.

Red Rebels har været til stede i Glasgow under hele konferencen for at gøre opmærksom på den globale klimakrise.

Britney er fri

Hundredvis af fans brød ud i jubel foran retten i Los Angeles, da Britney Spears fredag fik ophævet sit værgemål efter 13 år.

Siden 2008 har den 39-årige popstjerne ikke selv kunnet bestemme over sin formue på 60 millioner dollars, ligesom hendes far indtil 2019 har haft fuld kontrol over det meste af hendes liv.

I flere år har nogle af hendes fans, samlet under bevægelsen FreeBritney, kæmpet for, at sangerinden skulle få sin frihed igen. Derfor var deres glæde ikke til at tage fejl af, da det lykkedes.

Pingvin rejser 3000 kilometer

En uheldig adeliepingvin er endt på New Zealands kyst efter en rejse på mindst 3000 kilometer fra hjemstedet i Antarktis.

En lokal mand ved navn Harry Singh fandt pingvinen syd for byen Christchurch, hvor den stod alene i vandkanten. Manden ringede til den lokale dyreredningsorganisation, som kom og hentede pingvinen.

Det er kun tredje gang, at en pingvin har forvildet sig til New Zealand. Det er tidligere sket i 1962 og 1993.

Migranter strandet i ingenmandsland

Situationen ved grænsen mellem Hviderusland og Polen bliver stadigt mere kritisk, og over 2000 migranter er lige nu fanget i ingenmandsland.

De kan hverken få lov til at rejse ind i Polen eller Hviderusland, og resultatet er, at migranterne må slå lejr under primitive forhold i temperaturer tæt på frysepunktet.

Schmeichel raser i Parken

På trods af en sikker sejr på 3-1 sejr over Færøerne i Parken fredag aften var stemingen ikke i top hele vejen igennem.

I næsten 90 minutter havde den danske målmand Kasper Schmeichel ikke rigtig være involveret i kampen, men da færøske Klaemint Olsen pludselig scorede, kom der farve i kinderne på Schmeichel.

Det var det første mål, målmanden lukkede ind i otte kvalifikationskampe frem mod VM i Qatar.

Voldsomme protester i Sudan

De seneste dage er flere tusinde sudanere gået på gaden for at demonstrere mod et militærkup, der fandt sted i sidste måned.

Det har ført til voldsomme konfrontationer, og militæret har affyret både tåregas og skud mod demonstranterne.

Kuppet fandt sted sidste måned, hvor militæret overtog magten i det østafrikanske land.

Dronningen på besøg i coronaramte Tyskland

Dronning Magrethes har den seneste uge været på statsbesøg i Tyskland med kronprinsen, men det er ikke forløbet helt som planlagt.

Tyskland er nemlig hårdt ramt af coronavirus, og både smittetal, indlæggelsestal og dødstal stiger i landet. Det betød blandt andet, at dronningen fik aflyst en ellers planlagt statsbanket, ligesom hun en stor del af tiden måtte bære mundbind, når hun bevægede sig rundt.