fbpx

Ikke plads til 9-årig i fyldt tog – nu svarer lokalbane

– Jeg bliver superfrustreret på alle borgernes vegne, det er sådan noget, der bare skal være i orden.

Sådan reagerer Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), efter hun tirsdag aften så TV2 ØSTs indslag om 9-årige Lau Armand Nielsen, der seks gange siden august ikke har kunnet komme med toget fra Gislinge til Holbæk, fordi toget har været for fyldt.

Odsherredsbanen kører mellem Nykøbing Sjælland og Holbæk Station, og pladsproblemet opstår de dage, hvor toget kun kører med ét vognsæt og ikke to.

Det dur ikke, at små børn ikke kan komme i skole.

Christina Krzyrosiak (S), borgmester, Holbæk Kommune

Thomas Adelskov (S), der er borgmester i Odsherred Kommune, blev ligesom Christina Krzyrosiak Hansen frustreret over den manglende plads i toget

– For godt halvandet år siden flyttede man de tog, vi havde, ned til den nye Køgebane. Vi blev lovet, at de tog, der kom til Odsherredsbanen, ville køre fint, og at der ville være rigeligt af dem. Det viser sig nu ikke at være rigtigt, og det er simpelthen ikke acceptabelt, siger Thomas Adelskov.

Ifølge Odsherred Kommunes borgmester er Odsherredsbanen en vigtig strækning for mange borgere i kommunen, derfor vil han have problemet løst hurtigst muligt.

– Der er rigtig mange borgere fra Odsherred, der bruger den her strækning til at pendle til og fra arbejde. Der er flere passagerer, der pendler på Odsherredsbanen end for eksempel mellem Holbæk og Kalundborg, så det er en rigtig stærk trafikeret hovedfærdselsåre for borgerne i Odsherred, siger Thomas Adelskov.

Bekymret for fravalg af kollektivtrafik

Odsherredbanen er ligeledes vigtig for Holbæk Kommune, derfor vil Christina Krzyrosiak Hansen rette henvendelse til Thomas Adelskov, så de sammen kan henvende sig til Region Sjælland, der står for driften af banen.

– Det dur ikke, at små børn ikke kan komme i skole. Det forventer jeg, at regionen får styr på, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Problemerne med Odsherredsbanen er ny viden for Felex Pedersen (S), der er regionsrådsmedlem og medlem af Udvalget for Regionsudvikling i Region Sjælland.

Han er bekymret for, om borgerne vil begynde at fravælge den kollektive trafik på baggrund af de mange problemer. Derfor vil han presse på for at finde en løsning. Han har derfor nu taget fat i Lokaltog, der delvis er ejet af Movia.

– Jeg har fået det svar, at de (Movia, red.) har modtaget mine spørgsmål, men at det er så omfattende, det jeg spørger om, at der godt kan gå et stykke tid, før de svarer. Jeg har spurgt om, hvor mange tog, der har kørt forbi stationer uden at samle folk op, og hvorfor der ikke er flere togsæt på om morgenen i myldretidstrafikken, siger Felex Pedersen.

Kede af situationen

Movia er hovedaktionær i Lokaltog A/S, og det er Movia, der har tilsynspligten med Lokaltog A/S.

I et skriftlige svar til TV2 ØST skriver driftsdirektøren hos Lokaltog Mie Rajcic:

– Vi er utroligt kede af, at vores kunder har oplevet at blive efterladt på perronen. Det gælder ikke mindst børn, der af den grund, er kommet for sent i skole. Det er ikke den kundeservice, vi gerne vil levere.

Derudover forklarer Lokaltog, at de siden sommerferien på en række afgange har været tvunget til kun at køre med et togsæt i stedet for to, da det andet togsæt ikke var i orden.

Derfor vil Lokaltog nu indsætte togbusser, der stopper ved alle stationer de dage, hvor de er nødt til at køre med ét vognsæt i stedet for to.