Har du behov for en antenneforstærker?

Hvis du har koblet flere TV på din antenne eller kabel installation og oplever at du får et dårligt billede, så har du muligvis brug for en antenneforstærker.

Grunden til det dårlige billede kan også være at du skal udskifte dine stik. Det er vigtigt at bruge HF-tætte stik og kabler for at undgå indstråling (støj) igennem dem. En anden fejlkilde kan være, at der kommer indstråling fra det mobile bredbånd (LTE).

Dit valg af antenneforstærker afhænger af hvilket TV signal du har. Det er vigtigt at start signalet er i orden. Hvis man bare monterer en forstærker og der er lidt støj i signalet, forstærker man også støjen. Dette kan gøre resultatet dårligere.

Modtager du digitalt TV direkte fra TV-sendemasteren, skal du bruge en hus-antenne forstærker (DVB-T).

Modtager du digitalt TV direkte fra dit kabel TV-stik, skal du bruge en kabel TV forstærker (DVB-C). Det er her vigtigt, at man sætter forstærkeren så tæt på det første stik som muligt, ellers bliver billedet forvrænget og du får billed udfald.

Anlægseksempel med antenneforstærker

Anlægseksempel med antenneforstærker


Triax antenneforstærker IFA284

Triax IFA284 – antenneforstærker

Valg af antenneforstærker

Du kan vælge at bruge en “rygsæk*” forstærker fra fx Triax, den sætter man uden på det første stik. Derfra er der fire udgange, så man kan forstærke signalet op til fire fjernsyn. Alternativt skal man sætte en rigtig forstærker op, også kaldet en linjeforstærker. YouSee og Sofa forlanger, at det er en forstærker godkendt af dem der bruges, da det ellers kan støje ind på andre folks TV signaler.

Hvis du oplever problemer med opsætningen af forstærkeren kan din AntenneMester hjælpe dig. Vi har det rigtige måleudstyr til at finde lige der hvor fejlen er.

Produkt eksempel:

Triax IFA 284 indendørs forstærker. Den leveres med 4 udgange til fordeling til flere rum i boligen. Forstærkeren er velegnet til private husinstallationer, som er forsynet med kabel-tv.

Antenneforstærkeren er testet og godkendt af Danmarks førende kabel-tv operatører, YouSee og Stofa. Du  kan dermed sikkert anvende denne forstærker i nye og eksisterende installationer.

* Er ikke godkendt af TV udbyderne, men kan ofte købes i byggemarkeder.

Har du brug for en ny antenne?

Vi kan hjælpe dig, både med levering og og opsætning af antenne.