fbpx

Dagens overblik: Torsdag ramte efteråret Danmark

Efter en smuk sensommerdag onsdag kom efteråret for alvor til Danmark torsdag. Et lavtryk fra Nordatlanten gav kraftigt blæsevejr over det meste af landet fra torsdag eftermiddag.

Men vi starter med en af de uventede succeser, pandemien med coronavirus har skabt i Danmark.

Hjemmearbejde nedbragte sygefravær i flere brancher

Sygefraværet er faldet markant i en række brancher, hvor hjemmearbejde i løbet af coronakrisen har været udbredt.

Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Indenfor telekommunikationsbranchen er sygefraværet faldet med 20 procent under coronakrisen, mens IT-fagene og finanssektoren præsterer et fald i sygefravær på 10 til 15 procent.

Og det fald i antallet af sygedage rummer potentielt store perspektiver og muligheder, mener både Christina Sode Haslund, der er arbejdsmiljøchef i DA, og Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat. Det kan blandt andet øge arbejdsudbuddet med 2.500 stillinger, mener DA.

Tyske vælgere frygter en fremtid uden Merkel

Tre dage før valget i Tyskland er op imod 40 procent af vælgerne fortsat i tvivl om, hvor de vil sætte deres kryds.

Det viser den seneste rundspørge blandt de tyske vælgere.

For første gang i 16 år er den siddende kansler Angela Merkel ikke på stemmesedlen, og de tre kanslerkandidater, Armin Laschet fra CDU, Olaf Scholz fra SPD og De Grønnes Annalena Baerbock er ikke så populære blandt tyskerne som Merkel.

For mig er afskeden med hende forbundet med angst for, hvad der kommer. Hvad håber jeg på? Måske lidt stabilitet i fremtiden. Men jeg frygter, at det går i den anden retning, siger en vælger, Manfred Hass fra Nürnberg, til TV 2.

Torsdag kom efteråret til Danmark med kraftig blæst

Kørsel med vindfølsomme køretøjer på flere broer blev frarådet. Færger blev aflyst.

Efter en smuk sensommerdag onsdag, kom efteråret for alvor til Danmark torsdag med regn og kraftig blæst over det meste af landet.

Et lavtryk fra Nordatlanten satte kursen mod Skandinavien, og allerede ved 14-tiden var de to første officielle stormstød målt i Danmark – ved Hals i Vendsyssel (24,9 meter i sekundet) og ved Gniben på Sjællands Odde (25,4 meter i sekundet). En del af de kraftige vindstød er kommet i forbindelse med byger.

Ifølge TV 2 VEJR aftager vinden gradvist, og efter klokken 22 ventes de sidste stormstød at ophøre. Det vil fortsat være blæsende i løbet af natten.

Wozniacki får ny modstander i afskedskamp

Datoen for den danske tennisstjerne Caroline Wozniackis længe ventede afskedskamp er på plads.

Det bliver 9. februar næste år, men modstanderen bliver ikke verdensstjernen Serena Williams. I stedet tager den tidligere verdensetter Angelique Kerber fra Tyskland turen til Royal Arena i København.

– Jeg er virkelig glad for, at det endelig er blevet muligt at finde en dato for min afskedskamp. Især fordi jeg selvfølgelig ønsker at kunne give noget tilbage til alle mine fans i Danmark og takke dem for den fantastiske opbakning, som de har givet mig igennem hele min karriere, siger Caroline Wozniacki.

Coronaepidemien og en graviditet har udsat showkampen, men nu er arrangøren bag ‘The Final One 2022’ og Caroline Wozniacki klar til kamp.

Krydsvaccinerede danskere i klemme – kan ikke rejse til USA

150.000 danskere, der nåede at få første dosis af vaccinen fra AstraZeneca, inden den blev droppet fra det brede danske vaccinationsprogram, er kommet i klemme.

I stedet fik de 150.000 personer tilbudt en Pfizer- eller Moderna-dosis omkring 12 uger efter første stik. Dermed blev de “krydsvaccineret”.

Og kombinationen af vacciner kan skabe problemer, når de 150.000 personer skal rejse til udlandet. For blandingen af AstraZeneca og Pfizer står ikke på listen over godkendte vacciner alle steder – eksempelvis ikke i USA.

Jeg føler, at jeg er blevet snydt og overset. Og helt grundlæggende har jeg det sådan, at jeg synes, at det er tarveligt, siger en af dem, Viola Brandhøj Jacobsen fra Silkeborg, der skulle have været til Washington for at besøge sin søn, som hun ikke har set i halvandet år.